Egy LinkedIn-es fórumon tette fel valaki a kérdést: mit tegyen és mit ne az interim menedzsert foglalkoztató vállalat, hogy jól működjön ez a foglalkoztatási forma.  

Ha a szolgáltatást megrendelő menedzsernek sikerült kiválasztania a megfelelő szakembert, akkor az első lépés egy gyors beillesztési program (onboarding). Utána már nincs egyéb dolga, mint hogy megbizonyosodjon róla: az illető megkapja a munkavégzéséhez szükséges információkat a vállalat állandó alkalmazottaitól. Bevezetik őt a helyi sajátosságokba, adatokkal látják el, ismertetik vele a cégre jellemző különlegességeket, felfegyverzik a szükséges elméleti és gyakorlati munícióval. Ezek nélkül az interim menedzser nem lenne képes jól átlátni a helyzetet, amelyben tőle várnak megoldást. Ettől kezdve viszont már nem szükséges pátyolgatni, utasítgatni, instruálni őt, mert önállóan végzi a munkáját. A belső információforrások ismeretében önfenntartó módon fog működni a vállalat belső életében.

Az egyik hozzászóló, Diethard Engel szerint a kiváló interim menedzser erősségei közé tartozik, hogy tud dönteni. Saját tapasztalatára építve mérlegel, elemzi a helyzetet, lehetséges megoldásokat dolgoz ki, értékeli őket és tárgyilagos feljegyzést készít a döntés előkészítéséről. A profi interim menedzserek ugyanis csak a tényekre hagyatkoznak: amikor reggel elindulnak az ügyfélhez, képletesen szólva a házikabátjukkal együtt otthon hagyják az érzelmeiket is.Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Dr. LinkedIn tartott workshopot

Dr. LinkedIn tartott workshopot

      Március 8-ikán Bánki Tamás LinkedIn-szakértő vezetésével tartott továbbképzést az Interim Vezető Szolgáltató Kft. Közel negyven interim menedzser ismerkedhetett a népszerű weboldal nyújtotta előnyökkel és lehetőségekkel. Sok szó esett a megújult ...

Tovább
Ki vagy te, HR-es?

Ki vagy te, HR-es?

A HR-ről a kilencvenes években azt kérdezték, mi az. A kétezres években azt kérdezték, a HR mit csinál. A kettőezer-tízes években azt mondják, a HR megoldást ad. Ma már senki nem kérdezi meg, mi az a HR és mit csinál.

Tovább
INTERIM.HU KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
A zökkenőmentes váltásról

A zökkenőmentes váltásról

  Történt pedig, hogy a vállalatvezető megállapította: a kereskedelmi vezető elveszítette korábbi lendületét. Négy éve, amikor beállt a céghez, még tele volt ötletekkel, új utakat keresett, nyüzsgött és aktívan kereste a ...

Tovább

Kellő szakmai alázat

Elhangzik időnként, hogy erre lenne szükség. Az interim menedzserek esetében ez nem is kérdés: ők jól ismerik a fogalmat, és mindennapi tevékenységük közben gyakorolják is. Egy valós példa a közelmúltból, több ...

Tovább
Hölgy a kávézóból

Hölgy a kávézóból

Ma Stara Fuzinában (Szlovénia, Bohinj) egy hölgy mellé telepedtünk egy kávézóban, akiről kiderült, hogy angol és sabbatical-en van. Kérdeztem, hogyan és mit tervez. Bérelt egy lakóautót egy évre, bepakolta a háztartását, kiadta a lakását, ő pedig járja Európát.

Tovább