A Human Workplace (remek cégnév!) ügyvezetője nemrég megírta: némely tanácsadó arra akarja rábeszélni a pályázókat,  hogy „adják el” jól magukat. „Fényezzék” magukat az interjúkon, domborítsák ki az erősségeit, fő kompetenciáikat a toborzó menedzsernek. Liz Ryan szerint ez groteszk és felesleges is.

„Szerintem az életrajz önmagáért beszél. A menedzser kérdéseinek azt kell kiderítenie, jártas-e a jelölt abban, amit a meghirdetett állásban csinálnia kell” – írta Liz. „A pályázó történeteket mond korábbi munkatapasztalatairól, és sokat kérdez, mert meg akarja mutatni, hogy vág az agya, és neki is vannak elképzelései. Ha a verbuváló menedzser elvárásai és a jelölt elképzelései között nagy az átfedés, már csak két kérdés marad: 1. megfelelőnek találják-e a jelöltet a feladatra, illetve 2. a jelöltnek kell eldöntenie, szívesen elfogadja-e az ajánlatot”– írta Liz Ryan, aki szerint hiba, ha el akarjuk adni magunkat az állásinterjún. Az Interim Kft. kérdése: egyetértesz-e Liz Ryan véleményével?

Kövess minket itt: http://www.interim.hu/blogOszd meg másokkal is!

További cikkek


Izgalmas legyen…

Izgalmas legyen…

…és ne kelljen kilépnem a komfortzónámból – feleli S. T., amikor arról faggatjuk, milyen interim menedzsment megbízásra vágyik.

Tovább
A visszacsatolásról - No. 2

A visszacsatolásról - No. 2

Nagy érdeklődést váltott ki az Interim Kft. legutóbbi blog-bejegyzése, amelynek első mondata így szólt: „Ha nem rád esett a választás, akkor is megillet a közlés: az, hogy ezt tudassák veled”. Az alábbiakban a kommentárokból szemezgetünk.

Tovább

Interim menedzsment: megéri?

Ha nem tudok kapásból válaszolni rá, érdemes a jól bevált, régi módszerhez folyamodni. Mi kell hozzá? Csak egy négyzetrácsos („kockás”) papír és egy ceruza. Kiszámolom, megtérül-e a befektetésem.Szabad?Szabad-e egyáltalán egy ...

Tovább
Az egyezség

Az egyezség

Az egyezség Miközben a világ rohamtempóban halad az automatizálás felé, mind több és mind fontosabb teendőt bízva a mesterséges intelligenciára, lefújjuk a port néhány régi módszerről, és újra használni kezdjük ...

Tovább
Leadership Tip

Leadership Tip

Forrás:https://www.linkedin.com/pulse/leadership-toolbox-best-way-know-which-decisions-right-martin ...

Tovább
Kecskeméten jár az Interim.hu egyik tanácsadója, interim menedzsere.

Kecskeméten jár az Interim.hu egyik tanácsadója, interim menedzsere.

Ma Kecskeméten várjuk az érdeklődőket a Sheraton szállodában, a Raiffeisen Bank rendezvényén.     ...

Tovább